Yidan Jia fikk GKs Miljøstipend

28 / 08 / 2012

2 Kommentarer

Masterstudent Yidan Jia ved NTNU er den første til å motta GKs nyetablerte Miljøstipend. Hun mottok prisen under åpningen av Miljøhuset GK, landets første og største passivhus for privat næringsvirksomhet.

Yidan Jia ble tildelt prisen for sin diplomoppgave på temaet «nearly zero energy neighborhoods», som fokuserer på energieffektiv rehabilitering av eksisterende boligblokker. Hun er student ved masterprogrammet i bærekraftig arkitektur ved NTNU. Yidan Jia har fremragende karakterer og er kjent for å være en hardtarbeidende student med god teknologikunnskap.

– Som en ledende aktør i Norden er det viktig for GK å bidra til faglig utvikling innen energieffektivisering og inspirere så mange som mulig til å arbeide for et bedre miljø. Yidan Jia har levert inn en veldig sterk søknad på et veldig spennende tema. Vi gratulerer og gleder oss til å følge arbeidet hennes videre, uttaler Konsernsjef Jon Valen-Sendstad.

Diplomoppgaven leveres i mai 2013, og er tilknyttet et prosjekt som er finansiert av EUs syvende rammeprogram, med forbildeprosjekter i Oslo, Malmö,  Grenoble i Frankrike og Eibar i Spania. På den norske siden er det NTNU, SINTEF Byggforsk og Oslo kommune i samarbeid med FutureBuilt som deltar i EU-prosjektet.  Yidan Jia kommer i hovedsak til å jobbe med Oslo-prosjektet, men med GKs miljøstipend vil hun nå også kunne besøke prosjekt og prosjekteringsteam i Sverige, Spania og Frankrike.

- Jeg er veldig takknemlig for denne prisen, som gjør det mulig oppsøke de andre lokalprosjektene og lære av det. Jeg gleder meg til å ta fatt, sier Yidan Jia.

GKs Miljøstipend deles ut årlig til en masterstudent som jobber med et prosjekt innenfor bygg med fokus på fremtidsrettede, miljøvennlige løsninger.

Hensikten er å inspirere masterstudenter til å skrive masteroppgaver som kan gi bedre kunnskap om et problem eller bidrar til å utvikle gode, miljøvennlige løsninger.


Kommentarer

comments powered by Disqus